New Music Friday x 30.11.18

Vi er kun én dag fra december, det er fredag og der er landet ny musik! Hvor sidste uge var lidt sløvt på musikfronten, er der i dag en del flere tracks at vælge fra. Jeg har fundet to danske sange, og et fra udlandet, der helt sikkert skal høres. Lyt med!

 

#1 Gilli feat. KESI x Mama 

Sange med titlen Mama er blevet populært, og det er heller ingen undtagelse fra de to fyre, som har styret den danske musikscene de sidste to år. Gillis gennembrud lå allerede i støbeskeen tilbage i 2014, da hans EP Ækte Vare røg ind på hitlisterne. Det helt store gennembrud fik han i 2015, da han smed tracket C’est la vie feat. MellemFingaMuzik. Siden da har Gilli hårdnakket styret hitlisterne med sange som Orale (2015), Tidligt Op (2016), Helwa (2016), Habibi Aiwa (2017) samt Rica (2017) & Su Casa (2018), hvor blandt andre KESI er med på. KESI startede sin karriere på YouTube, hvor han promoverede sig selv i togt med grime-genren. Sin første pladekontrakt fik han i 2011, hvor han også udsendt sin debutsingle Slem Dreng. Herefter tog det fart, og KESI oparbejdede et kendt navn, da han samme år optrådte på Roskilde Festival. Året efter smed han sit debutalbum Bomber Over Centrum (2012), der blandt andre huser Pernille Rosendahl, Ataf & Orgi-E på tracklisten.  I 2013 udsendt han sit andet album Ung Hertug og i 2015 sit tredje album Barn Af Byen der må siges at være toneangivende for KESIs succes. Siden da har vi sunget med på sange som Søvnløs (2014), Dumme Penge (2015), God Dag (2017), Mamacita feat. Benny Jamz (2017), Følelsen (2017), Ligesom Mig (2018) & Kom Over (2018). Nu er de to fyre endnu engang gået sammen, på tracket Mama, som er en hyldest til mødre. En rørende sang, der melodisk adskiller sig fra deres upbeat-sange, men som passende viser deres evne til at skrive tekster til den unge generation. Jeg er ret sikker på, at denne sang nok skal ryge til tops på hitlisterne. Det plejer deres sange jo at gøre.

#2 KAYTRANADA feat. Ty Dolla $ign x NOTHIN LIKE U

KAYTRANADA x NOTHIN LIKE U / CHANCES (2018)

Den canadiske producer KAYTRANADA har de sidste par år, formået at opbygge et anerkendt navn på den internationale musikscene. Selvom hans karriere startede tilbage i 2010, og han har adskillige EP’s på samvittigheden, så var det først med hans andet album 99.9% (2016), at folk for alvor fik øjnene op for beatmageren. Med gæstevers fra kunstnerne som GoldLink, AlunaGeorge, Syd, Andersoon .Paak, Vic Mensa og Craig David afsløres KAYTRANADA siden som en eftertragtet producer. Med sin evne til at sammensmelte hiphop beats med house, mestrer han en undervurderet genre. I dag har han smidt EP’en NOTHIN LIKE U / CHANCES, som består af fem numre, heriblandt tracket NOTHIN LIKE U med RnB-darlingen Ty Dolla $ign. Ty Dolla $ign trådte for alvor ind på musikscenen i 2010, da han var at finde på mange fremhævede singler som feature. Efterfølgende begyndte han at smide sine egne singler, som viste hans talent inden for moderne RnB og hiphop. De fleste kender ham nok mest fra de sange han har lavet i samarbejde med andre, som fx Or Nah feat. The Weeknd, Wiz Khalifa & DJ Mustard (2014), Saved feat. E-40 (2015), Swalla feat. Nicki Minaj & Jason Derulo (2017) og OTW feat. Khalid & 6LACK (2018). Der er derfor lagt an til en fed hiphop/house lyd krydret med Ty Dolla $igns bløde, RnB-stemme. Helt sikkert et lyt værd!

#3 K-phax x Brightside 

Der er nok ikke så mange, der kender til den farverige, 20-årige og sønderjyske mumble-rapper K-phax. Men nu er det også på tide, for han har netop sluppet tracket Brightside. Ved første øjekast afleder opmærksomheden nok hen på ligheder med den amerikanske rapper Lil Yachty, når man kigger på K-phax. Og det er heller ikke en dårlig ting, da han er den eneste i Danmark, som passer ind i det samme musikalske og æstetiske miljø som Lil Yachty. Udover at skrive sine egne sange, så producerer han dem også selv, og viser hertil en ambitiøs fokusering på sin lyd og stil. Jeg selv blev ret så imponeret, da jeg hørte singlen Oh My God (2017), som netop har en fed, positiv lyd, der egner sig på niveau med de amerikanske hits. På Brightside er tonen også positiv med fede beats, der angiver, at K-phax fortjener at blive et værdsat navn, ikke kun i  Danmark, men udover landets grænser.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s